Benefietconcert wereldberoemde band Haevn in Schinverlderhoeve

19 april 2024
In de afgelopen 5 jaar heeft HAEVN uitverkochte clubtours gespeeld op grote (inter)nationale podia en heeft wereldwijd vele muziekminnende harten betoverd met hun filmische popmuziek.


De onderzoeker Rogier Veltrop en de 18-jarige Luc März hebben beide zeldzame, erfelijke genmutaties, die tot hartfalen kunnen leiden. Rogier heeft laminopathie. Luc heeft ARVC (aritmogene rechtsventrikulaire cardiomyopathie). Beide ziektes veroorzaken bij hen hartfalen. Bij Rogier heeft dat uiteindelijk geresulteerd in een donorhart. Luc zelf kreeg de diagnose, toen hij 13 was en een defibrillator met 16, nadat hij al op 8-jarige leeftijd zijn vader verloren had tgv. ARVC. Een enorme impact voor hun leven!

Rogier en Luc zijn voorbeelden van alleen 1,5 miljoen mensen in Nederland, die een vorm van hartfalen hebben. Rogier heeft zijn leven als moleculair celbioloog volledig in het teken gezet van het vinden van een oplossing. Rogier pakt de oorzaak van hartfalen in zijn laboratorium aan middels gepersonaliseerde stamcellen. Bij een doorbraak kan hij niet alleen Luc redden, maar alle genetische hartfalenpatiënten. Dit zorgt niet alleen voor hoop op leven, maar ook voor het hele gezondheidssysteem en bijbehorende kosten! Voor zijn onderzoek naar hartfalen, is veel geld nodig.

Drie jaar geleden kregen Fraukje, de moeder van Luc, en Rogier contact met elkaar. Daar waar Rogier zijn ongelofelijke intelligentie gebruikt om wetenschappelijke oplossingen te vinden, probeert Fraukje hem te ondersteunen zijn onderzoek sneller te financieren en uiteindelijk hopelijk sneller tot resultaten te komen. Zo begon het idee van een benefietevenement t.b.v. Rogiers onderzoek...

HET BENEFIETEVENEMENT

Datum: 19 april 2024

Locatie: Landgoed Schinvelderhoeve, Brunssummerstraat 65, Schinveld

Kosten voor dinergasten (199€ p.p., incl. vrije drank de gehele avond):

16:30 uur: ontvangst, motivatie & key note

18:00 uur: 3-gangen diner & networking

ca. 21:00 uur: exclusief concert van HAEVN

ca. 22:30 uur: networking

Kosten voor concertgasten (99€ p.p., incl. vrije drank):

v.a. 20:30 zaal open

ca. 21:00 uur: exclusief concert van HAEVN

ca. 22:30 uur: networking

Wij verheugen ons op een geweldige en financieel succesvolle avond met u!        

Tickets: benefietHAEVN

 

Sluit de enquête