Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Agenda

De AU van ouderdom: ouderenmishandeling vaak een ondergeschoven kindje'

Dinsdag 5 november 2019

 Alzheimer Centrum Limburg organiseert elk jaar een serie Dialogen rond Dementie. De dialoog dinsdag 5 november aanstaande is in het academische ziekenhuis van Maastricht en heeft als titel “De AU van ouderdom: ouderenmishandeling vaak een ondergeschoven kindje” .

Inleider deze avond is Ron Warnier. Hij werkt als verpleegkundig specialist ouderengeneeskunde en aandachtsvelder Ouderenmishandeling bij het MUMC+. 

Ouderenmishandeling komt helaas veel voor in alle gelederen van de ouderenzorg, bijvoorbeeld thuis, in het ziekenhuis of in het verpleeghuis. De meest voorkomende vorm van mishandeling zijn psychische en fysieke mishandeling, maar er zijn nog meer vormen. Vaak komt ouderenmishandeling voort uit overbelaste mantelzorg. Tijdens deze lezing zullen de verschillende vormen van ouderenmishandeling worden besproken.  Daarnaast zal stil worden gestaan bij  de hulpverlening bij ouderenmishandeling. (Zorg) professionals hebben een meldplicht, de meldcode, deze zal ook worden doorlopen.

De Dialoog vindt plaats van 19.00 - 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het Maastricht UMC+. De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig. 

Tot 5 november!

 

 

Sluit de enquête