Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Agenda

Expositie 'Durf te dromen'

6 t/m 24 januari 2020

Tentoonstelling van 15 dromen van jongeren met lichamelijke beperking

De Esther Vergeer Foundation bestaat 15 jaar en dat wordt gevierd met een bijzonder project; de expositie 'Durf te Dromen'. De dromen van 15 kinderen met een lichamelijke beperking zijn op een unieke manier vastgelegd door 15 topfotografen en bekende Nederlanders, zoals Cynthia Boll, Marco Borsato, Patty Brard, Sacha de Boer en William Rutten. Eén kind per jaar dat de Foundation bestaat. De expositie reist rond door Nederland langs 15 kinderrevalidatiecentra en -ziekenhuizen en staat van 6 t/m 24 januari bij het Maastricht UMC+.

Durf te Dromen

Doel van 'Durf te Dromen' is het inspireren van ouders en gehandicapte kinderen en laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van sport. De expositie vormt per locatie aanleiding voor een bijbehorend 'Durf te Dromen'-event: naast het onthullen van de expositie, organiseert de foundation sportevents voor kinderen en inspiratiesessies voor zorgprofessionals. Marie-Louise Lemmen, directeur van de Esther Vergeer Foundation: "Ons doel is om met de reizende foto-expositie zoveel kinderen met een lichamelijke beperking, hun ouders/verzorgers en zorginstellingen te bereiken én te inspireren. Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden! Sport is daar een fantastisch middel voor, het geeft deze jongeren zelfvertrouwen en het gevoel er 'gewoon' bij te horen. Daar zetten wij ons al 15 jaar keihard voor in." Het reisschema van expositie de staat op de website van de Esther Vergeer Foundation. Het project 'Durf te Dromen' wordt onder meer mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij.

Over de Esther Vergeer Foundation
De Esther Vergeer Foundation werd in 2004 opgericht door voormalig rolstoeltennister en Paralympisch kampioene Esther Vergeer. De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk. Daardoor leren ze om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. De organisatie is gevestigd op sportcentrum Papendal nabij Arnhem. De Esther Vergeer Foundation wordt gesteund door een aantal vaste partners: de VriendenLoterij, Adidas, ABN AMRO, Johan Cruyff Foundation, Dirk Kuyt Foundation, Fonds Gehandicaptensport, KNLTB, Medux en Qualcomm.

Sluit de enquête