Gezondheidsuniversiteit - Voorkomen is beter dan genezen: medicatie en intoxicatie

30 november 2022

In het najaar start een nieuwe reeks van de Gezondheidsuniversiteit! De jubileumeditie, is getiteld: “Jong geleerd, oud gedaan! – Voorkomen is beter dan genezen. Maar wat bedoelen we hier precies mee?

Tijdens de twintigste reeks van de Gezondheidsuniversiteit zullen we verscheidene thema’s en factoren bespreken die invloed hebben op verschillende organen van het menselijk lichaam. Bijvoorbeeld: wat is de invloed van alcohol op de lever? Wat doet roken met je longen en wat zijn de gevolgen van stress op je gezondheid? Door middel van het bespreekbaar maken van deze onderwerpen hopen we de gezondheid van onze deelnemers te bevorderen en eventueel te verbeteren.

De reeks zal zoals gewoonlijk uit vijf avonden bestaan. Op 30 november breken we de reeks door tweeën met een avond over “Medicatie en intoxicatie”. We gaan het hebben over metabolisme, intoxicatie en over leverfalen. Verder: wat is precies een alcoholverslaving en wat kan je doen als je daar vanaf wilt? Het college wordt gegeven door Dr. M. Bongaerts

Het college start om 19.00 uur en eindigt meestal rond 20.15 uur. Om 20.30 uur beginnen de onderwijsgroepen, deze duren tot ongeveer 21.30 uur. Op de laatste avond is er geen onderwijsgroep, maar organiseren wij na het college nog een interactief deel.

Deze reeks mag gelukkig weer helemaal op de campus plaatsvinden, dus u bent van harte welkom op de FHML-campus van de Universiteit Maastricht.

Inschrijvingen voor de twintigste reeks zijn geopend. Ga naarhttps://www.aanmelder.nl/137952/subscribe 

 

Sluit de enquête