Agenda | 18 maart 2017

Interactieve Doe- en Beleefdag in het Maastricht UMC+

Open dag in een nieuw jasje

Zaterdag 18 maart opent het Maastricht UMC+ haar deuren voor de allereerste Doe- en Beleefdag. Een leuke, gezonde en interactieve manier om eens een kijkje achter de schermen te nemen van een universitair medisch centrum. Stap binnen in een moderne operatiekamer, voer zelf een spannend laboratoriumexperiment uit of ervaar hoe het is om radioloog te zijn. Niet alleen zie je de bijzondere plekken van het Maastricht UMC+, je krijgt tevens volop tips voor een gezond leven. Een inspirerende dag voor jong en oud.

Je maakt tijdens de Doe- en Beleefdag onder meer kennis met Hans, Raymond, Els, Carla, Ineke en Annette. Allen hebben ze een bijzonder verhaal te vertellen. Zo werd Hans met Deep Brain Stimulation geholpen aan de ziekte van Parkinson en onderging Ineke een hybride ablatie voor hartritmestoornissen bij het Hart+Vaat Centrum. Ze nemen je figuurlijk mee in hun eigen ziekteproces, waardoor je een uniek kijkje krijgt in de keuken van een universitair medisch centrum.

Het Maastricht UMC+ is een universitair medisch centrum. Dat houdt in dat we ons niet alleen bezig houden met het leveren van de beste patiëntenzorg, maar ook met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Met de innovatieve inzichten uit het laboratorium verbeteren we de gezondheidszorg en door het opleiden van artsen en verpleegkundigen garanderen we de toekomst van de zorg. Tevens hebben we ziektepreventie en gezondheidsbevordering hoog in het vaandel staan. Vandaar de '+' in onze naam.

Download alvast de speciale Doe- en Beleefdag app:
Appstore: https://appsto.re/nl/QYRsib.i
Playstore: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zuiderlicht.doeenbeleefdag

De Doe- en Beleefdag van het Maastricht UMC+ vindt plaats op zaterdag 18 maart van 13.00 uur tot 19.00 uur.