Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Agenda

Kun je een kritisch zieke patiënt vergelijken met een topsporter?

Zaterdag 23 november 2019 14.00u - 16.00u

Kun je een kritisch zieke patiënt vergelijken met een topsporter?
Zaterdag 23 november mini-symposium in Silly Days.


Mini-symposium in Bruncherie Silly Days aan de Markt in Meerssen.
Georganiseerd door het universiteitsfond HersenStrijd.
Het thema van dit symposium richt zich op het belang van juiste metingen en het analyseren van de meetresultaten.

  • Het fonds wil de meetresultaten bekendmaken die bij klinisch technoloog Jeanette Tas zijn gedaan. Zij liep (en won!!) op zondag 6 oktober jl. de Meerssense halve marathon. Klik hier voor meer informatie over het hardloop event. Zij was tijdens die hardloopwedstrijd uitgerust met sensoren op hoofd en borst waarmee het zuurstofgehalte in haar bloed en hersenen werden gemeten;
  • Tijdens dit symposium wordt de crowdfunding actie 2019 van het HersenStrijd fonds afgesloten en bekend worden gemaakt of het streefbedrag van €10.000,- is gehaald. Dit bedrag gaat gebruikt worden voor het analyseren van de metingen die bij patiënten met zwaar hersenletsel zijn verricht. Deze metingen moeten aantonen dat een nieuwe behandelmethode significant beter is dan de hedendaagse methode.

Programma:

  • 14.00 uur Opening door de dagvoorzitter professor Dr. Iwan van der Horst (afdelingshoofd IC Maastricht UMC+) met koffie en wafels van Panini.
  • 14.10-14.30 Presentatie dr. Marcel Aries, intensivist van het Maastricht UMC+ over het belang van meten op de intensive care bij ernstig hersenletsel.
  • 14.30-15.00 Presentatie dr. Gerard Rietjens, inspanningsfysioloog van de succesvolle Jumbo-Visma wielerploeg én begeleider van Maarten van de Weijden bij diens tweede succesvolle zwem-Elfstedentocht. Waar zijn deze successen aan toe te schrijven?
  • 15.00-15.30 Presentatie Jeanette Tas, klinisch technoloog van het Maastricht UMC+ én winnares van de Meerssense halve marathon 2019. Zij trekt een paralel tussen een topsporter en een kritisch zieke patiënt op de intensivecare.
  • 15.30-15.45 Presentatie Nathalie Sieben, voormalig patholoog van het Maastricht UMC+ en revalideert nog steeds van haar ernstig hersenletsel. Zij vertelt over haar verblijf in Utah (USA) waar zij een unieke behandeling heeft ondergaan op basis van MRI scan metingen.
  • 15.45-16.00 Slotopmerkingen en sluiting door de dagvoorzitter.

Is met dit artikel uw nieuwsgierigheid gewekt, kom dan zaterdag 23 november 2019 om 14.00 uur naar Silly Days (Markt 5, Meerssen). U bent van harte welkom. Voor het entreegeld van €25,00 ontvangt u – naast een heerlijke kop koffie/thee mét warme wafel – een zeer informatieve middag. Het volledige bedrag komt ten goede aan de crowdfunding actie. Aan het einde van de bijeenkomst gaat u hopelijk naar huis in de vaste overtuiging dat meten en het analyseren van de meetgegevens een onmisbare stap is in wetenschappelijke onderzoek én behalen van sportsucces. Meld u snel aan want het aantal zitplaatsen is beperkt! Meldt u zich aan via event@hersenstrijd.org  en krijg vroeg boek korting van €2,50. Tot de 23e november.

Sluit de enquête