6 april 2019

Landelijke dag erfelijke hartaandoeningen 2019

landelijke dag erfelijke hartaandoeningenZaterdag 6 april 2019 vindt de Landelijke dag erfelijke hartaandoeningen plaats. Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor patiënten met een erfelijke hartaandoening, hun familieleden, geïnteresseerden en zorgprofessionals.

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van erfelijke hartritmestoornissen en hartspierziekten worden gepresenteerd. Patiënten en familieleden krijgen antwoorden op vragen als: Welke impact heeft een erfelijke hartaandoening op mijn toekomst? Kan ik behandeld worden? Wat betekent dit voor mijn kinderen? Wat als ik zwanger wil worden, loop ik dan extra risico? Moet ik meer gaan betalen voor een hypotheek of levensverzekering?

Zorgprofessionals ontvangen informatie over het begeleiden van patiënten met een erfelijke hartziekte en diens familieleden. Ook maken zij kennis met het protocol 'plotse dood'.

Gastspreker is de Vlaamse comedy- en televisiemaker Lieven Scheire, bekend van het televisieprogramma 'Proefkonijnen'. Prof. dr. J. Hoorntje is de dagvoorzitter.

Waar?

Auberge de Rousch, Kloosterkensweg 17, Heerlen

Registratie en programma

De ontvangst is om 12.00 uur. Het programma eindigt met een borrel om 17.30 uur.
Registratie voor gratis deelname via de website van patiëntenvereniging Harteraad.

Deze dag wordt georganiseerd door Maastricht UMC+, Zuyderland, VieCuri medisch centrum, Hartcentrum Hasselt in samenwerking met Harteraad.