Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Agenda

Online collegereeks van de Gezondheidsuniversiteit

19 mei 2021

‘Neurologisch – Op je zenuwen’

Op 19 en 26 mei en op 2, 9 en 16 juni 2021 van 19:00 tot 21:30 uur

19 mei start weer een nieuwe reeks van de Gezondheidsuniversiteit. Tijdens deze reeks zullen we dieper ingaan op de neurologie, waarbij diverse neurologische ziektebeelden aan bod zullen komen. Het brein is één van de belangrijkste organen in ons lichaam: het reguleert onder andere de ademhaling, de hartslag en de lichaamstemperatuur. Daarnaast heeft het brein natuurlijk nog veel meer functies. Wanneer er iets fout gaat in het brein, heeft dat vaak grote gevolgen voor iemands lichaam. Tijdens deze reeks willen wij u een kijkje geven in de neurologie en hopen u weer een beetje meer te leren over het menselijk lichaam!

Verschillende specialisten van het MUMC+ Maastricht zullen vijf woensdagavonden achter elkaar een college komen verzorgen, waarna u aansluitend ook een onderwijsgroep kunt volgen. In de onderwijsgroep zult u samen met een groep deelnemers begeleid worden door geneeskundestudenten die uw eventuele vragen kunnen beantwoorden en samen met u een casus gaan maken. Op de laatste avond zal er geen onderwijsgroep zijn maar zal, aansluitend aan het college, een patiënt komen vertellen over zijn ervaringen. Voor de deelname is geen specifieke voorbereiding vereist, u hoeft alleen maar een gezonde lading interesse te hebben in het onderwerp ‘gezondheid’!

De reeks zal plaatsvinden op 19 en 26 mei en op 2, 9 en 16 juni 2021 van 19:00-21:30 uur. Gezien de Covid-maatregelen zal ook deze reeks geheel online zijn. De kosten voor de reeks bedragen €10,-, hiermee kunt u deelnemen aan de collegereeks en aan de onderwijsgroep. Na afloop van de reeks krijgt u ook een certificaat.
U kunt zich gemakkelijk aanmelden via: https://www.aanmelder.nl/124275/subscribe. Voor meer informatie over de Gezondheidsuniversiteit kunt u kijken op onze website: www.gezondheidsuniversiteit.nl of via onze facebook: facebook.com/gezondheidsuniversiteit.

Sluit de enquête