Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Agenda

Online IC Café voor corona IC-patiënten/familie

8 september, 2 sessies

De corona crisis heeft grote gevolgen gehad voor degene die met een corona infectie op de intensive care (IC) hebben gelegen. Voor patiënten en familie organiseert de patiëntenorganisatie IC Connect samen met de MONITOR-IC (Radboudumc) het eerste nationale online 'digitale IC Café'.

Het online Nationale IC Café is opgedeeld in twee sessie's van één uur.  U neemt deel vanachter uw eigen PC of tablet. We staan stil bij ieders ervaringen tijdens en na de ziekte en vooral ook hoe iedereen hier mee is omgegaan. Wat doet zo’n IC-opname met je als patiënt, maar ook met de naaste? Welke klachten hebben mensen gehad, of zijn er nog steeds?  Vaak zijn de mensen na de IC nog niet hersteld en kampen met allerlei restklachten. Dit wordt het Post-Intensive Care Syndroom of PICS genoemd. Ook familieleden kunnen klachten hebben, vooral van psychische aard, ook wel PICS-F(amilie) genoemd. 

Tijdens het IC Café wordt uitleg gegeven over PICS en PICS-F. Vooral om te leren van elkaars ervaringen en ook eventuele tips; wat hebben mensen gedaan om er weer bovenop te komen, wat kunnen we van elkaar leren.  Informatie over PICS en PICS-F kunt u vinden op de website van patiëntenorganisatie IC Connect. U kunt hier o.a. ook korte video’s vinden over PICS, PICS-F, Delier op de IC, IC verworven spierzwakte en cognitieve en psychische problemen na de IC. 

Het digitale IC Café is toegankelijk voor maximaal 50 personen per sessie. We organiseren 2 sessies: sessie-1 van 18.30 tot 19.30uur en sessie-2: van 20.00 tot 21.00uur. Om dit digitale IC Café te kunnen bijwonen dient u zich op te geven via de mail: intensive-care-cafe.ic@radboudumc.nl 

Geef in uw mail ook aan of u de  1e of 2e sessie wilt bijwonen. U krijgt van ons een Zoom-link toegestuurd om te kunnen deelnemen, met instructies, De link is uniek per sessie. 

U kunt zich inschrijven tot we ‘volgeboekt’ zijn. Bij een grote overschrijving van aantal deelnemers organiseren we z.s.m. een andere bijeenkomst. 

We hopen u te zien bij het eerste digitale IC Café voor corona-IC-patiënten en naasten! 

Met vriendelijke groet, 

Mark van den Boogaard (IC-verpleegkundige/IC-onderzoeker/projectleider MONITOR-IC Radboudumc) & Anne Rutten (Intensivist Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis Tilburg)

Sluit de enquête