Maandag 13 mei 2019

Ontmoet elkaar bij Longpunt Maastricht

Maandag 13 mei 2019 bij Longpunt Maastricht: Informatiemiddag “Regie op je eigen longziekte”
Welke invloed heb je zelf op zorg en je kwaliteit van leven m.b.t. de ziektelastmeter?

Deze middag komen Wendy Engering en Carin Peerboom , beide praktijkondersteuners, u meer vertellen over zelfmanagement oftewel regie op je eigen longziekte.
Beiden hebben ervaring met een nieuw hulpmiddel. De ziektelastmeter kan u op een visuele duidelijke manier helpen om meer betrokken te zijn bij de behandeling van uw ziekte.
Op die manier komen leefregels en klachten aan bod en kan u zelf aangeven wat voor u het allerbelangrijkst is. U krijgt hierdoor meer inzicht en zo kan uw zorgverlener u ook beter van dienst zijn.

Locatie

Longpunt vindt elke tweede maandag van de maand plaats, van 13.30 tot 15.30 uur in Trefcenter Wittevrouwenveld, Edisonstraat 4, Maastricht. De zaal is open vanaf 13.15 uur.

Lokale samenwerking binnen Longpunt Maastricht

Vrijwilligers van het Longfonds werken lokaal samen met patiënten en zorgverleners. Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt de plek waar zij hun patiënten in een groep kunnen ontmoeten en mogelijk verder verwijzen. Voor vrijwilligers is Longpunt de plek waar zij het leven van longpatiënten helpen verbeteren.

Van harte welkom

Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt. Informatie via maastricht@longpunt.longfonds.nl of kijk op www.limburg.longfonds.nl voor het nieuwe jaarprogramma van Longpunt. Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.