13/09/2018

Regionale Refereeravond KNO-heelkunde

Regionale Refereeravond KNO-heelkunde
De afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde Maastricht UMC+ wil u graag uitnodigen voor de aanstaande Regionale Refereeravond.
 

19.30u. Welkom met thee en koffie

20.00u - 22.00u: Lezing

  

Thema 

Peri- en post-operatieve antibiotica bij hoofd-halschirurgie door dr. M.E. van Wolfswinkel, internist-infectioloog MUMC+ en dr. S. van Mens, arts-microbioloog MUMC+ en drs. G.E.A.J.Nobel, AIOS KNO MUMC+. Tijdens deze refereeravond worden de epidemiologie, risicofactoren en pathogenese van post-operatieve infecties na hoofd-halschirurgie besproken. Wij zullen de recent verschenen richtlijn ‘Peri-operatieve profylaxe’ van de SWAB (Stichting Werkgroep Antibioticabeleid), met focus op de adviezen rond hoofd-halschirurgie, toelichten. De belangrijkste literatuur waar de adviezen in de richtlijn op zijn gebaseerd zal worden besproken. Behalve aan het peri-operatieve beleid wordt ook aandacht besteed aan de rationale achter het gebruik van post-operatieve antibiotica na hoofd-hals ingrepen.

Gastheer

Dr. M. Lacko, KNO-arts

Accreditatie

Deelname aan de Regionale Refereeravond wordt met 2 punten geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Keel-, Neus- en Oorheelkunde.

Locatie

Buitenplaats Vaeshartelt
Weert 9
6222 PG Maastricht

https://kno.formstack.com/forms/regionale_refereeravond_kno_13september2018
Aanmelden kan tot 07/09/2018

 

Informatie

ester.paquay@mumc.nl

Deze avond wordt u mede aangeboden door Atos Medical B.V., GlaxoSmithKline B.V.