Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Agenda

Wereldkankerdag 4 februari: informatiemarkt in het Ontmoetingscentrum

04 februari 2020

Op dinsdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Net zoals vorig jaar staat ook het Oncologie Centrum op deze dag stil bij de impact van kanker. Daarom wordt er in het Ontmoetingscentrum van het Oncologie Centrum een informatiemarkt georganiseerd van 10.00 - 14.00. U komt toch ook een kijkje nemen?

Op dinsdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Net zoals vorig jaar staat ook het Oncologie Centrum op deze dag stil bij de impact van kanker. Daarom wordt er in het Ontmoetingscentrum van het Oncologie Centrum een informatiemarkt georganiseerd van 10.00 - 14.00.

Hier kun je onder meer kennis maken met:Toon Hermans Huis Maastricht
De deur van het Toon Hermans Huis (Sint Servaasklooster 33) staat open voor iedereen die met kanker te maken heeft: patiënten, ex-patiënten, naasten en nabestaanden. De mens staat centraal, niet de ziekte. Jong en oud vindt er gezelschap, activiteiten, informatie en voorlichting en veel meer. Iedereen is welkom!

Stichting Mens achter de Patiënt Deze stichting heeft een onderwijsprogramma ontwikkeld waarin mensen die ziek zijn (geweest) hun ervaring met de ziekte en de behandeling daarvan delen met zorgstudenten. Het doel is de toekomstige zorgprofessionals meer inzicht te geven in wat ziekte doet met een mens, en het belang van empathie en compassie te benadrukken. Zij zullen deze dag zorgen voor een ludiek kennismakingsspel!

Medewerkers van de afdeling diëtiek
De diëtisten geven informatie, tips en adviezen over voeding tijdens en na kanker.

Ingrid Frenken
Ingrid is ex-borstkankerpatiënt en eigenaresse van de praktijk Vitaal in Beweging. Zij zal voor de geïnteresseerden op deze dag een Dynamische Neurofeedback training verzorgen. Wat dit inhoudt, lees je op Ingrids website.

Meer informatie
Website Oncologie Centrum MUMC+
Website Toon Hermans Huis Maastricht
Website Stichting Mens achter de Patiënt
Website Vitaal in Beweging
Website Wereldkankerdag

 's Avonds vindt in de ECI cultuurfabriek in Roermond het patiënt symposium "het hoofdhals carcinoom: de nieuwste ontwikkelingen in de OncoZON regio" plaats. Hier worden aan de hand van interessante onderwerpen en ervaringsverhalen de verschillende ontwikkelingen binnen de oncologische zorg voor hoofdhals patiënten toegelicht. Klik hier voor meer informatie.

Sluit de enquête