Ale Houtsma interim lid Raad van Bestuur

Per 1 januari 2024 treedt de heer Ale Houtsma toe tot de Raad van Bestuur van Maastricht UMC+/azM. De benoeming is voor periode van één jaar.

Houtsma heeft een indrukwekkende loopbaan in de zorg met posities in topklinische en academische instituten zoals het Radboudumc, het Zweedse Karolinska University Hospital, Santeon en de Nederlandse vereniging van ziekenhuizen NVZ. Meest recentelijk was hij voorzitter van de Raad van Bestuur bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, waar hij zich bezighield met significante veranderingen en thema’s als werkgeluk, regionale samenwerking, spoedzorg, digitale zorg, organisatieontwikkeling en duurzaamheid. Dat samen met zijn eerdere ervaring als interim bestuurder in het Spaarne Gasthuis en zijn werk bij het Karolinska University Hospital, waar hij zich richtte op ‘value based healthcare’ en patiëntparticipatie, zal hij het komend jaar van grote waarde zijn voor MUMC+/azM. 

Er is voor een tijdelijke aanstelling van een jaar gekozen vanwege de gewenste snelheid de bestuurlijke capaciteit na het vertrek van prof.dr. Geraline Leusink op korte termijn op niveau te hebben. Tevens geeft het ruimte om in een overgangsfase goed te kijken naar het gewenste profiel van de definitieve bestuurder dat past in de nagestreefde bestuurlijke integratie tussen Universiteit Maastricht en MUMC+/azM.

De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur zijn verheugd de ervaren Houtsma aan boord te hebben.  

Sluit de enquête