Nieuws | 22 maart 2017

Bert Buis kindertelevisie: 25 jaar en 1000 uitzendingen

Bert Buis Kindertelevisie van Maastricht UMC+ bestaat 25 jaar. Dat wordt vandaag (woensdag 22 maart) spetterend gevierd met een feestelijke 1000ste live-uitzending. Het thema is, natuurlijk: 'Feest!'

Sinds de eerste live-televisieuitzending begin 1992 verzorgden tientallen stagiaires en vrijwilligers bijna wekelijks een live-televisieuitzending voor en door de patiëntjes van de kinderafdeling. Daarom zijn patiëntjes, ex-patiënten, (ex-)vrijwilligers, ouders en/of verzorgers, stagiaires, donateurs en bestuursleden uitgenodigd om dit heugelijke feit te vieren.

Weerzien
"Al die jaren zijn we één grote familie geworden. Het is voor veel kinderen van het eerste uur en oud-vrijwilligers een weerzien: er zijn zelfs patiëntjes van het eerste uur die nu zelf vrijwilliger zijn", vertellen Gilian Bendermacher en Daniël Matakena, respectievelijk coördinator en producent van de activiteiten van Bert Buis kindertelevisie. "Voor veel chronische patiëntjes in het ziekenhuis blijkt de kindertelevisie toch een blijvende prettige herinnering aan een minder prettige periode die toch een grote blijvende impact heeft gehad." Naar verwachting komen er circa 75 (ex-)patiënten en ruim 150 volwassenen.

Zie ook www.bertbuis.nl

.