Nieuws | 8 december 2016

BOOSTH en Kinderonderzoekfonds Limburg dagen Limburgse jeugd uit

BOOSTH, een innovatieve game die jongeren aanspoort om meer te bewegen, en Kinderonderzoekfonds Limburg gaan in de vorm van een partnership de Limburgse jeugd uitdagen om actiever te gaan bewegen onder het motto 'Wie gun jij een BOOSTH'?! Kinderonderzoekfonds Limburg dat o.a. fondsen werft voor kinderen met overgewicht en obesitas in onderzoeksproject COACH en de makers van BOOSTH vinden een gezonde toekomst van de Limburgse jeugd erg belangrijk. Van iedere verkochte activity tracker zal een deel van het bedrag gaan naar verder onderzoek op het gebied van overgewicht en obesitas.

Gamen
Kinderen en jongeren besteden een belangrijk deel van hun tijd aan het spelen van computergames. 'We BOOSTH Limburg' maakt daar op een slimme manier gebruik van. Het is een avontuurlijke 'jump and run' game met drie werelden van elk twintig levels. Jongeren kunnen punten verdienen door de game te spelen. Maar om een level hoger te komen, moet de speler ook bewegen (lopen, rennen, voetballen, traplopen, steeds met de BOOSTH-activiteitenmeter om de pols). Via basisscholen en COACH worden de jongeren benaderd. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de combinatiefunctionaris van Maastricht Sport en de JOGG-regisseur (JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht en bedoeld om overgewicht tegen te gaan bij kinderen/ jongeren in de leeftijd van 0-19 jaar). De game vormt een integraal onderdeel van de aanpak die een gezonde leefstijl van jongeren bevordert.

Kinderonderzoekfonds Limburg steunt wetenschappelijk onderzoek van de afdeling Kindergeneeskunde binnen het Maastricht UMC+ naar nieuwe behandelingen, naar manieren om diagnoses sneller en eerder te kunnen stellen én naar betere zorg.
Meer info: www.kinderonderzoekfondslimburg.nl en www.boosth.nl