Nieuws | 30 augustus 2017

Campagne 'Doe wat je kan' van start

'Doe wat je kan' is het motto van een campagne om patiënten in het ziekenhuis te stimuleren om meer te bewegen. De campagne start deze en volgende week op verpleegafdelingen C4, B5, C5 en D5.

Bewegen
Bewegen is belangrijk voor het herstel van patiënten, maar het is niet het eerste waar je aan denkt als je in het ziekenhuis terecht komt. Met de campagne 'Doe wat je kan' willen wij op een informatieve en speelse manier onder de aandacht brengen waarom het ook in het ziekenhuis belangrijk is om in beweging te blijven. En dat iedereen dit, binnen zijn eigen mogelijkheden, ook kan doen.

Flyer
Iedere patiënt ontvangt tijdens de campagne een flyer bij de intake. Op de afdelingen komen posters met daarbij flyers voor het bezoek. De uitdaging is om niet alleen informatie te verstrekken, maar de patiënten ook te verleiden tot kleine bewegingen. Te beginnen met het vouwen van de flyer tot een vliegtuigje.

Buiten komt voorbij
Deze campagne is een onderdeel van het project 'Waar kom jij je bed voor uit' van de stichting 'Buiten komt voorbij' in samenwerking met het Maastricht UMC+ en gesubsidieerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (NVO).
De genoemde verpleegafdelingen zijn proeftuin voor dit project. De stichting 'Buiten komt voorbij' maakt ideeën, producten en oplossingen die mensen verleiden om in beweging te komen en met elkaar in gesprek te gaan.
Vragen? Mail ons: info@buitenkomtvoorbij.nl