Nieuws | 16 februari 2017

Congres over robot gestuurde (micro)chirurgie naar Maastricht

Op 3 en 4 maart aanstaande vindt in Maastricht een toonaangevend congres over robot gestuurde (micro)chirurgie plaats. 'Het komt niet vaak voor dat zo'n innovatief, internationaal congres naar Maastricht komt,' zegt medeorganisator Tom van Mulken, plastisch chirurg van het Maastricht UMC+.

Toonaangevend
Het congres over robot gestuurde (micro)chirurgie is van groot belang. Van Mulken licht toe waarom: ‘Nu is robot gestuurde (micro)chirurgie nog relatief onbekend en klein, maar deze vorm van chirurgie zal in korte tijd een grote vlucht gaan nemen.  Professionals die voorlopen in dit deelgebied (geschat wordt zo’n 100) komen vanuit heel de wereld naar Maastricht om hun ervaringen en nieuwe technieken te bespreken. Het congres is multidisciplinair. Urologen, orthopeden, plastisch chirurgen, neurochirurgen etc. kijken gezamenlijk naar microchirurgie. En last but not least: de Japanse professor Isao Koshima, grondlegger van de microchirurgie, zal tijdens het congres RAMSES zijn visie op het verleden en de toekomst van de microchirurgie bespreken.’

Van Mulken, behalve plastisch ook reconstructief en handchirurg bij het Maastricht UMC+ en Zuyderland Medisch Centrum, kreeg nationale (zo schoof hij al aan tafel bij De Wereld Draait Door) en internationale bekendheid vanwege het gezamenlijke robot project van Maastricht UMC+  en de TU Eindhoven. Dat is ook de reden waarom hij benaderd is om het congres te organiseren. Omdat hij in Maastricht woont en werkt, weet hij als geen ander wat de regio als congresbestemming te bieden heeft, zowel op het gebied van faciliteiten, sociaal programma als kennisinhoudelijke netwerken, en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij het congres RAMSES, samen met het door hem ingeschakelde Maastricht Convention Bureau, naar Maastricht heeft weten te halen.

Voor meer informatie over RAMSES zie www.ramsesrobotics.com