Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Halve Mini met een medische missie

Een doormidden gezaagde Mini Countryman gaat patiënten die herstellen na een operatie of een langdurige opname, helpen bij de eerste actieve stappen buiten het ziekenhuis. Vaak bestaat die eerste activiteit uit het instappen in een auto. Je zou het misschien niet denken, maar dat is voor veel patiënten die bijvoorbeeld een heupoperatie hebben ondergaan, een behoorlijke opgave.

Doormidden gezaagde auto helpt patiënten bij het eerste herstel na een operatie

Een doormidden gezaagde Mini Countryman van VDL/ Nedcar gaat patiënten die herstellen na een operatie of een langdurige opname, helpen bij de eerste actieve stappen buiten het ziekenhuis. Vaak bestaat die eerste activiteit uit het instappen in een auto. Je zou het misschien niet denken, maar dat is voor veel patiënten die bijvoorbeeld een heupoperatie hebben ondergaan, een behoorlijke opgave. De oefen-Mini werd vandaag onthuld door Paul van Vuuren, directeur van VDL/ Nedcar, en Gabriël Zwart, lid van de Raad van Bestuur van het MUMC+.

Instappen in een auto is vaak een van de zaken die direct moeten gebeuren na ontslag uit het ziekenhuis. De patiënt mag weliswaar de eerste drie maanden na ontslag zelf niet rijden, maar hij of zij moet wel plaatsnemen in de auto, aan de bijrijderskant. Dat instappen in een auto kan nu in het Maastricht UMC+ van tevoren daadwerkelijk geoefend worden en dat is een essentiële stap in de revalidatie. Tot op heden werd dit probleem wel besproken en op de verpleegafdeling aan de patiënt uitgelegd, maar oefenen was niet mogelijk.

VDL/ Nedcar
Het was verpleegkundige Silvia van Loenen van het Maastricht UMC+  die met het idee kwam om patiënten het instappen te laten oefenen in een ‘echte’ automobiel. Op locatie, dus in het ziekenhuis zelf. Silvia trok de stoute schoenen aan en nam contact op met VDL Nedcar, dat in Born Mini’s en ook de BMW X1 produceert. VDL Nedcar was onmiddellijk enthousiast en zette een en ander in gang om de wens van de verpleegkundige en het ziekenhuis te realiseren. Enige tijd geleden werd de gehalveerde Mini met een grote kraan naar binnen gehesen, het ziekenhuis in, en vandaag is de ‘Mini met een medische missie’ officieel gepresenteerd. Inclusief demonstratie door een patiënt onder fysiotherapeutische begeleiding.

Sluit de enquête