Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Het Maastricht UMC+ versoepelt het bezoekbeleid

De coronacijfers in onze regio blijven de goede kant op gaan. Dat zien we terug in het dalende aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis en de besmettingen in onze regio. Daarom versoepelen we met ingang van vrijdag 6 mei ons bezoekbeleid.

Komt u op bezoek op onze verpleegafdelingen? Dan gelden de volgende aanpassingen:

  • Met ingang van vrijdag 6 mei vervalt de regel om 1,5 meter afstand te houden in ons ziekenhuis. Er zullen patiënten, begeleiders, bezoekers en/of medewerkers zijn die het prettig vinden om toch nog 1,5 meter afstand te houden. Gun elkaar hierin de ruimte.
  • Het is niet meer verplicht om op onze verpleegafdelingen een mondkapje te dragen. Voelt u zich prettiger bij het dragen van een mondkapje in ons ziekenhuis? Dat is geen enkel probleem. Er blijven mondkapjes beschikbaar bij de hoofdingang. 
  • De bezoektijden van onze verpleegafdelingen zijn van 15:00 tot 20:00 uur.
  • Iedereen is welkom om op bezoek te komen. Wel vragen wij u om rekening te houden met andere patiënten op de afdeling. Kom dus niet met teveel mensen tegelijkertijd op bezoek. 
  • Voor COVID-19 positief geteste patiënten in ons ziekenhuis blijft gelden dat zij 1 bezoeker per keer mogen ontvangen.
  • Op een aantal afdelingen met zeer kwetsbare patiënten gelden uitzonderingen op de algemene bezoektijden of het aantal personen dat op bezoek mag komen.

Blijf voorzichtig
Omdat wij de zorg dragen voor vaak kwetsbare patiënten blijven we voorzichtig. We weten niet hoe het coronavirus zich gaat ontwikkelen. Daarom vragen we extra aandacht voor de normale hygiënemaatregelen. Heeft u corona gerelateerde klachten maar geen corona? Of wacht u op een PCR-uitslag maar heeft u wel toestemming om te komen? Dan vragen we u om wel een mondkapje te dragen. Heeft u corona? Kom dan niet naar het ziekenhuis. Neem telefonisch contact op met de betreffende afdeling/polikliniek als u een afspraak heeft. Heeft u tot slot verkoudheidsklachten, luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid), koorts of een koortsig gevoel? Doe dan eerst thuis een zelftest.

Meer informatie over ons bezoekbeleid vindt u op de pagina Bezoektijden.

Sluit de enquête