Hoor wie klopt daar kinderen

Wie klopt daar zachtjes tegen het tegen het raam? Tis een abseilroetveegpiet zeker. Niet verdwaald maar expres vanuit het paleis Soestdijk afgedaald naar Maastricht om nu al  de kinderen die in de Sinterklaasperiode in het Maastricht UMC+ verblijven, een hart onder de riem steken.
Sinterklaas

Omdat de pieten door COVID-19 maatregelen niet in het ziekenhuis mogen komen, zelfs niet door de schoorsteen, gaan ze van buitenaf langs de kamers van de kinderen, abseilend vanaf het dak. 

Op voorhand is aan de kinderen gevraagd een tekening te maken en vragen voor Piet of Sinterklaas op te schrijven. De abseilpieten schreven de antwoorden op het raam. Hebben de kinderen geen vragen dan werden het een Pictionary activiteit of tekening mogen raden.
De pietenactie is een initiatief van Make-A-Wish Nederland. Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En niet alleen het kind maar ook broertjes, zusjes en ouders.

Sluit de enquête