Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Jeugdlintje voor KinderAdviesRaad

De KinderAdviesRaad (KAR) van het Maastricht UMC+ heeft van de gemeente Maastricht een onderscheiding gekregen als waardering voor zijn bijdrage aan de Maastrichtse samenleving. De selectiecommissie van de gemeente noemt de KAR “een fantastisch initiatief”, waarin kinderen en jongeren, variërend in leeftijd van 8 tot en met 17 jaar, zich samen inzetten voor alle leeftijdsgenoten die patiënt zijn in het Maastricht UMC+.

Kinderen en jongeren krijgen door de inzet van de KAR een stem die gehoord wordt binnen het ziekenhuis. De selectiecommissie prijst het initiatief van de kinderen om deel te nemen aan de KAR. Dat vereist immers lef.

de KinderAdviesRaad van het Maastricht UMC+

De leden van de KAR laten zien hoe je écht invloed kunt uitoefenen. En dat is van groot belang, want kinderen verdienen zorg die aansluit bij hun behoeften. En wie weet beter wat goede zorg voor kinderen is dan de kinderen zelf? De KAR is daarmee volgens de gemeente Maastricht een klinkend voorbeeld van jongerenparticipatie.

In totaal heeft de gemeente Maastricht vandaag vijf Jeugdlintjes uitgereikt. De andere onderscheidingen gingen naar individuele kinderen vanwege hun bijzondere verdiensten als vrijwilliger. De lintjes werden voor het eerst uitgereikt.

De uitreiking vond digitaal plaats. Via onderstaande link kunt u er getuige van zijn:

https://bcove.video/3q2KrYA

Sluit de enquête