Nieuws | 5 september 2019

Koning en minister brengen werkbezoek aan “zorg in de wijk” in Maastricht

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag 4 september samen met minister Bruins voor Medische Zorg en Sport een bezoek gebracht aan de initiatieven Blauwe Zorg en de Stadspoli in Maastricht. Het werkbezoek stond in het teken van ‘De juiste zorg op de juiste plek’.

foto: VWS/Valerie Kuypersfoto: VWS/ Valerie Kuypers Blauwe Zorg in Maastricht en de Stadspoli zijn succesvolle voorbeelden van zorgsamenwerking in de regio en krijgen landelijke aandacht. De zorg wordt in die projecten dicht bij de mensen georganiseerd en is daardoor laagdrempelig en passend. In de Stadspoli kunnen patiënten medische-specialistische zorg krijgen zonder dat er een verwijzing naar het ziekenhuis nodig is. Dat is dus tweedelijnszorg in de eerste lijn en wordt daarom ook wel anderhalvelijnszorg genoemd. Orthopeed Tim Boymans, die poli doet op de Stadspoli, directeur Patiënt en Zorg Hans Fiolet, betrokken vanaf het eerste uur, en de huidige projectleider adjunct-directeur Transmurale Zorg Monique Hanraets ontvingen samen met huisartsen de koning en minister om de filosofie en werkwijze van de Stadspoli toe te lichten. “We hebben veel complimenten gekregen voor wat er op het gebied van de anderhalvelijnszorg is neergezet, mede door het Maastricht UMC+”, aldus Hans Fiolet.

Kijk voor het bericht van de Rijksvoorlichtingsdienst en een sfeerimpressie op https://www.dejuistezorgopdejuisteplek.nl/actueel/nieuws/2019/09/04/minister-en-koning-bezoeken-blauwe-zorg