Nieuws | 23 januari 2017

Live chat tijdens de Nationale e-Healthweek

e-Health staat voor digitale gezondheid. De ontwikkelingen rondom gezondheid en e-Health zijn onderdeel van een brede maatschappelijk-economische beweging, waarbij het internet en digitale technologieën steeds meer van invloed zijn op alle sectoren van ons dagelijkse leven. e-Health heeft als doel om met gebruik van informatie, communicatie, en internettechnologieën de gezondheidszorg te ondersteunen en te verbeteren. Maar gebeurt dat ook? Hoe vermijden we de 'zeepbel'? Tijdens de Nationale e-Health week (van 21 t/m 27 januari) kan er live worden gechat met deskundigen op dit gebied, waaronder ook met Pieter Kubben van het Maastricht UMC+.

Pieter KubbenPieter KubbenHet programma van de Nederlandse Federatie Universiteiten over e-Health, het 'Citrien' programma, ondersteunt en onderzoekt e-Health oplossingen op hun werkelijke waarde en verbindt tussen de universitaire ziekenhuizen, en daarbuiten. Binnen het programma zijn er maar liefst 30 programma's gestart. Tijdens de Nationale e-Healthweek kan er door iedereen online gechat worden met de programmaleiders van het Nationale Citrienfonds NFU e-Health programma via de website: http://www.nfu-ehealth.nl. Chat mee en maak het verschil in Evidence-Based e-Health!

Je kunt live chatten met Maastricht UMC+ e-Health vertegenwoordiger Pieter Kubben op woensdag 25 januari tussen 13.00 en 14.00 uur en vrijdag 28 januari tussen 10.00 en 11.00 uur. Pieter Kubben is neurochirurg in het Maastricht UMC+ en tevens ontwikkelaar van medische apps. Zo bedacht hij onder andere de app ‘NeuroMind’: een interactieve tool om collega neurochirurgen van over de hele wereld te ondersteunen in hun werk. De app is al meer dan 300.000 keer gedownload en meerdere malen uitgeroepen tot één van de beste medische apps door iMedicalapps.