Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Maastricht UMC+ versoepelt nog niet op 25 september

Vanaf 25 september worden de in Nederland geldende coronamaatregelen verder versoepeld. Ziekenhuizen maken echter hun eigen beleid en volgen allereerst de richtlijn van de Federatie Medisch Specialisten. Omdat het aantal besmettingen nog hoog is én we te maken hebben met een kwetsbare doelgroep, zijn wij iets voorzichtiger met het versoepelen van de coronamaatregelen. We houden deze nog even zoals ze zijn.

Wij vragen u daarom om voorlopig onze reeds geldende maatregelen te respecteren:

- de 1,5 meter afstand blijft van kracht
- het dragen van mondkapjes blijft verplicht voor zowel bezoekers als medewerkers op verpleegafdelingen, op de kamers én op de gang
- de wachtruimtes blijven aangepast met aanduidingen waar je wel of niet kunt plaatsnemen
- de huidige bezoekregeling blijft gehandhaafd. Maximaal 1 bezoeker per patiënt aanwezig met een maximum van 2 per dag. Meer over de bezoekregeling via https://www.mumc.nl/bezoektijden.

Wel gaan we de diverse looproutes in ons ziekenhuis verwijderen, omdat we op die openbare plekken merken dat bezoekers, patiënten én medewerkers wel de 1,5 meter afstand kunnen aanhouden. Wij blijven u adviseren om goed op uw gezondheid te letten en om u bij griepachtige klachten te laten testen op corona, volgens de adviezen van de rijksoverheid.

Veel dank voor uw begrip en medewerking.

Sluit de enquête