Nieuws | 12 februari 2019

Margriet Hendrix: Maastrichtse zorgvrijwilliger van het jaar

Margriet Hendrix (83) zet zich al 19 jaar met hart en ziel in als vrijwilliger in het Maastricht UMC+. Drie dagdelen per week wijst ze patiënten en bezoekers van het poliplein de weg of begeleidt ze hen naar de afdeling. Hoog tijd om eens in het zonnetje gezet te worden, vond dochter Astrid. Zij droeg haar moeder dan ook voor bij de Vrijwilligersprijs Maastricht. Maandag 11 februari kwam Wethouder Mara de Graaf hoogstpersoonlijk naar het Maastricht UMC+ om Margriet te vertellen dat zij is uitgeroepen tot Zorgvrijwilliger van het Jaar.

Mara de Graaf bedankte Margriet voor haar grote en jarenlange inzet. Dat deed ook Rick Miltenburg, manager Services van het Maastricht UMC+ die haar bedankte met mooie woorden en een bloemetje. Haar dochters, kleinkinderen en achterkleinkinderen waren eveneens van de partij. Margriet was totaal verrast en ontzettend blij met de waardering. Zij vindt het werk in het MUMC+ heel fijn om te doen, want het geeft zin aan haar leven, zeker na het overlijden van haar man.

De Vrijwilligersprijs Maastricht wordt uitgereikt in verschillende categorieën: bedrijf, zorg, cultuur, groen, welzijn, sport en veiligheid. Naast de eer en de 'Ster van Maastricht' ontvangen de winnaars een bedrag van € 2.000,- voor hun vrijwilligersorganisatie. De vrijwilliger mag wel zelf kiezen waaraan dit geld wordt besteed. En dit kan ieder goed doel zijn. Op 16 maart is de officiële huldiging van alle winnaars in het Stadhuis in Maastricht.

Margriet Jacobs wordt verrast door wethouder Mara de Graaf