Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Meer ziekenhuispersoneel gevaccineerd tegen coronavirus

Vandaag (woensdag 31 maart) is gestart met het vaccineren van nog eens 700 medewerkers van het Maastricht UMC+. De vaccins zijn beschikbaar gesteld na een succesvolle landelijke lobby om ziekenhuispersoneel eerder te vaccineren. Vanaf woensdag 7 april wordt in het Maastricht UMC+ tevens gestart met het vaccineren van meer dan 3.500 patiënten uit medische hoog-risicogroepen.

Op woensdag 6 januari werd ’s ochtends de allereerste COVID-vaccinatie toegediend bij ic-verpleegkundige Maurice Hoorens. In de dagen daarna werden nog eens zo’n 1.000 medewerkers in de acute zorg (intensive care, Spoedeisende Hulp, COVID-afdeling en ambulancezorg) gevaccineerd. Tot vandaag bleef het daarbij, maar dankzij een succesvolle lobby werden onlangs 39.500 vaccins toebedeeld aan het ziekenhuispersoneel in Nederland. Het RIVM leverde er vandaag 700 aan het Maastricht UMC+. Die worden volgens de landelijke richtlijnen gezet bij medewerkers in de acute zorg die eerder niet zijn gevaccineerd en medewerkers werkzaam op COVID-afdelingen.  

Bestuursvoorzitter dr. Helen Mertens van het Maastricht UMC+ is blij dat er vooruitgang is geboekt, maar benadrukt ook dat de lobby doorgaat: "Helaas is dit aantal namelijk nog niet voldoende voor alle zorgprofessionals die in het Maastricht UMC+ werken. We blijven ons daarom inzetten om ook voor de overige medewerkers vaccins op korte termijn beschikbaar te krijgen. Vandaag hebben we in ieder geval weer een mooie stap gezet in de strijd tegen het coronavirus."

Vaccinatie
Pijnconsulent Bram Heidendal krijgt de  vaccinatie van helpende huisarts Noël Geraedts, onder het toeziend oog van  stagiaire Elisha Petromielia
Sluit de enquête