Nieuws | 11 mei 2017

MijnIBDcoach maakt kans op prijs voor Value Based Healthcare

De digitale tool MijnIBDCoach is genomineerd voor de landelijke Value Based Healthcare Prize 2017. De e-health toepassing helpt patiënten met een chronische darmaandoening (zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa) in de dagelijkse begeleiding van hun ziekte. Inmiddels is de inzet van de tool bewezen effectief en zorgt deze onder meer voor een vermindering van ziekenhuisopnamen en polibezoeken en betere therapietrouw.

De Value Based Healthcare Prize wordt jaarlijks uitgereikt aan een initiatief dat op innovatieve wijze waarde schept voor patiënten en aantoonbare resultaten heeft opgeleverd. MijnIBDcoach heeft inmiddels bewezen daar aan te voldoen. Niet alleen is het terugdringen van ziekenhuisopnamen en polibezoeken prettiger voor de patiënt, het zal op termijn ook kostenbesparingen met zich meebrengen.

Namens het Maastricht UMC+ zal MDL-arts dr. Marieke Pierik op donderdag 11 mei een pitch houden om de jury ervan te overtuigen dat MijnIBDcoach de terechte winnaar is. Naast het hulpmiddel voor IBD-patiënten zijn er nog elf andere initiatieven genomineerd. De prijs zal op dezelfde dag worden uitgereikt door Harvard-professor Michael Porter, de grondlegger van het Value Based Healthcare principe.
Meer informatie over de Value Based Healthcare Prize 2017 is te vinden via www.vbhcprize.com

Over mijnIBDcoach
MijnIBDcoach is een eHealth-toepassing voor patiënten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa die de verbinding legt tussen arts en patiënt, gekoppeld aan een wetenschappelijke database. De tool is met name ontwikkeld door het IBD-team van het Maastricht UMC+, in samenwerking met de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) en Sananet. Zie ook: www.mijnibdcoach.nl