Nieuws | 16 juni 2017

Nieuwbouw aan Verheylaan officieel geopend

De nieuwbouw van het Maastricht UMC+ aan de Verheylaan is gisteren (15 juni) officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door gedeputeerde Twan Beurskens (Economie en Kennisinfrastructuur) en Mieke Damsma, wethouder Gezondheid van de gemeente Maastricht, samen met bestuursvoorzitter Marja van Dieijen-Visser van het Maastricht UMC+ en vice-voorzitter Albert Scherpbier. Die opening werd voorafgegaan door korte presentaties en paneldebatten over de thema's zorg en patiënt van de toekomst, preventie en gezondheidsbevordering en valorisatie door een umc.

Bezoekers namen een kijkje in één van de nieuwe OK'sBezoekers namen een kijkje in één van de nieuwe OK'sMet de komst van de nieuwbouw is het ziekenhuis qua volume met ruim vijftien procent uitgebreid ten behoeve van de primaire ziekenhuisfuncties. Het zes verdiepingen tellende gebouw biedt onder meer ruimte aan een nieuw operatiekamercomplex (met in totaal twaalf OK's, waarvan twee hybride OK's) en het nieuwe Vrouw, Moeder en Kind Centrum. Daarnaast heeft het MRI-centrum er een vaste plek, evenals de Ease Travel Clinic & Health Support. De nieuwbouw heeft een vloeroppervlakte van circa 22.000 m² en is via een serrehal verbonden met het hoofdgebouw. In het najaar van 2016 is de nieuwbouw gefaseerd in gebruik genomen. Het nieuwe gedeelte van het Maastricht UMC+ is gebouwd volgens de principes van BREEAM, hetgeen staat voor een optimale duurzaamheid.

Bestuursvoorzitter Marja van Dieijen-Visser: "Samen op weg naar een gezonde toekomst"

Pitch kinderarts Anita Vreugdenhil: "als we willen voorkomen dat mensen chronisch ziek worden, hebben we de gehele samenleving nodig!"

Gedeputeerde Twan Beurskens en wethouder Mieke Damsma