Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Nieuwe collegereeks Gezondheidsuniversiteit: spijsvertering

Op woensdag 10 november start een nieuwe reeks colleges van de Gezondheidsuniversiteit, met als thema Spijsvertering - een wereld vol verbijstering. De colleges vinden, zowel online als op campus, plaats op woensdagen. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden.

In deze reeks van de Gezondheidsuniversiteit staat de spijsvertering centraal. De spijsvertering gaat eigenlijk over het proces dat voedsel aflegt in je lichaam. De voedingstoffen worden opgenomen door verschillende organen zoals de maag, dunne darm en dikke darm. Daarnaast spelen ook de slokdarm, de lever en de galblaas een grote rol in de vertering. Hier zullen onze sprekers nog meer over vertellen!

Organen
Deze organen werken niet alleen, wist u bijvoorbeeld dat de organen geholpen worden door de lever, galblaas en de twaalfvingerige darm? In deze reeks zullen we alle organen doorlopen die een rol hebben in dit verbijsterende proces. Helaas werken ook deze organen soms niet helemaal optimaal. Ook hier zullen we in deze reeks tijd aan besteden; onder meer de ziekte van Crohn, coeliakie en leververvetting zullen aan bod komen. Kortom een reeks waarin veel besproken wordt over de spijsvertering – een wereld vol verbijstering.

De afzonderlijke colleges

  1. De mond en slokdarm (10 november)
  2. De alvleesklier en dunne darm (17 november)
  3. De maag en twaalfvingerige darm (24 november)
  4. De dikke darm (1 december)
  5. De lever en galblaas (8 december)

De sprekers worden in een later stadium bekend gemaakt op https://www.gezondheidsuniversiteit.nl/ of via de facebook @Gezondheidsuniversiteit of Instagram @gezondheidsuni.

Gezondheidsuniversiteit
De Gezondheidsuniversiteit van het Maastricht UMC+ is een initiatief van studenten die hun kennis en vaardigheden graag willen delen met geïnteresseerden. Elke avond begint met een college van een expert. Daarna volgen een informatiemarkt en een onderwijsgroep, waarbij collega studenten in kleinere groepen op de stof ingaan. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Inschrijven kan via deze link: https://www.aanmelder.nl/128364

Sluit de enquête