Nieuws | 24 mei 2017

Opening nieuwe Epilepsie Monitoring Unit (EMU)

Opening EMU afdeling C5Opening EMU 22 meiOp 22 mei is onder grote belangstelling de nieuwe Epilepsie Monitoring Unit (EMU) op verpleegafdeling C5 van het Maastricht UMC+ geopend. De vernieuwing van de EMU zorgt voor een verdubbeling van de capaciteit. Met twee kamers, waarvan één met rooming-in mogelijkheden voor ouders, wordt vooruitgelopen op de start van epilepsiechirurgie bij kinderen.

Opening EMU MUMC+Opening EMU 22 meiDe nieuwe EMU heeft daarnaast nog een aantal voordelen. Zo is er een kleinere afstand van de patiënt tot de laborant van de Klinische Neurofysiologie en zijn er meer camera’s, waardoor de aanvallen nog beter in beeld worden gebracht.

 

Door de glazen scheidingswand ontstaat er een rustige omgeving, waarbij er voldoende contact is met verpleegkundigen van de medium-care-Neurologie.

opening EMU Gabriel ZwartOpening EMU 22 meiDe Epilepsie Monitoring Unit wordt gebruikt om een preoperatieve screening te doen voor epilepsiechirurgie. Tijdens de onderzoeken wordt gezocht naar de bron van de epileptische aanvallen.

Maastricht UMC+ en Kempenhaeghe werken samen in het Academisch Centrum voor Epileptologie. Het Academisch Centrum voor Epileptologie biedt het complete spectrum geïntegreerde zorg bij epilepsie voor patiënten van alle leeftijden in de regio Zuid-Nederland.