Nieuws | 5 december 2018

Operational Excellence boek 'Our Journey' gepresenteerd

Deze week is het boek 'Our Journey', over de reis van het Maastricht UMC+ met het gedachtegoed van Operational Excellence, gepresenteerd. Operational Excellence is een strategie die zich richt op het continu verbeteren van de kwaliteit, effectiviteit en efficiëntie van processen om de gezondheidszorg zo optimaal mogelijk te kunnen inrichten.

Our Journey boekBestuursvoorzitter Prof. dr. Marja van Dieijen overhandigt het eerste boek aan prof. dr. Frits van MerodeIs ons ziekenhuis in deze tijden van vergrijzing en ontgroening in staat om in te spelen op de groeiende vraag naar goede, toegankelijke en betaalbare zorg? Met die vraag, begint in 2009 de reis van het Maastricht UMC+ op weg naar een procesgericht ziekenhuis dat continu verbetert. Waarbij we echt de focus op de patiënt leggen en verspilling in het proces tegengaan. Nu, bijna 10 jaar later, maken we de balans op. Anno 2018 is dat einddoel al een stuk dichterbij gekomen. In het boek 'Our Journey' gaan we dieper in op deze reis. Zodat iedereen kan leren van onze ervaringen en inzichten met Operational Excellence.

Meer informatie over het gedachtegoed van Operational Excellence en de ervaringen van het Maastricht UMC+ via: www.opex.mumc.nl. Hier kunt u tevens het boek 'Our Journey' bestellen.