Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Patiënten Kempenhaeghe en MUMC+ centraal in tv-programma ‘Five Days Inside’

Op woensdag 8 september staan Kempenhaeghe-patiënten Noah (24), Koen (24), Jelle (4), Jet (4) en Jos (64) in het middelpunt van de belangstelling tijdens een uitzending van het tv-programma ‘Five Days Inside’ . Presentatrice Geraldine Kemper liep vijf dagen mee op Kempenhaeghe en volgde de patiënten 24 uur per dag, onder andere tijdens onderzoeken en gesprekken met behandelaars.

De patiënten en, in het geval van Jelle en Jet hun moeders, vertellen welke invloed de epilepsie en/of slaapstoornis heeft op hun leven. Daarnaast is te zien wat Kempenhaeghe biedt aan mensen met epilepsie en hoe bijvoorbeeld onderzoeken verlopen.

Impact
Neuroloog dr. Louis Wagner: “Epilepsie kan een enorme impact hebben op iemands leven. Deelname aan het programma geeft ons een unieke kans om een breed publiek te laten zien hoe wij werken”. Tijdens de uitzending legt hij bijvoorbeeld uit wat epilepsiechirurgie inhoudt, een traject waarvoor patiënten Noah en Koen zijn opgenomen en waarin Kempenhaeghe samenwerkt met Maastricht UMC+. 

Samenwerking Kempenhaeghe en MUMC+
Kempenhaeghe en het Maastricht UMC+ werken samen in het Academisch Centrum voor Epileptologie. Hierin bundelen we de krachten op het gebied van patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en opleiding. Een voorbeeld hiervan is epileptiechirurgie. Dit traject is een optie als medicatie niet werkt en/of te veel bijwerkingen heeft. Als het uiteindelijk tot een operatie komt, vindt deze plaats in het MUMC+.

Ga voor meer informatie naar de website van Kempenhaeghe. Bekijk de aangrijpende documentaire op 8 september om 20.30 uur op RTL5.

Sluit de enquête