Proefpersonen in de schijnwerpers in L1-programma Testhelden

Vandaag woensdag 9 november is de 8-delige serie Testhelden te zien op televisiezender L1. Elke week is een nieuwe reportage te bekijken over een proefpersoon, een ‘Testheld’, in wetenschappelijk onderzoek binnen het Maastricht UMC+.

Het Maastricht UMC+ is een academisch ziekenhuis. Dit betekent dat we niet alleen patiëntenzorg leveren, maar dat we ook wetenschappelijk onderzoek doen om de zorg te verbeteren. Dat onderzoek is onmogelijk zonder proefpersonen: we willen weten of de behandelingen die we ontwikkelen en onderzoeken écht werken bij mensen.

Testhelden
Daarom zijn we ontzettend dankbaar dat mensen als proefpersoon willen bijdragen aan het verbeteren van de zorg. Maar het is niet altijd eenvoudig om proefpersonen te vinden. Daarom zet L1 de komende weken proefpersonen in de schijnwerpers. Onze onderzoekers vertellen over het onderzoek en leggen uit wat de rol is van de proefpersonen.

Eerste uitzending
In de eerste uitzending is Jack Kusters aan de beurt. Hij doet mee aan onderzoek naar de betekenis van kou voor de gezondheid van mensen en het effect op de suikerhuishouding. Onderzoeker Joris Hoeks geeft uitleg. De uitzonding is te zien op woensdag 9 november om 17:00, 18:00, 19:00, 22:00, 23:00 uur en donderdag 10 november om 14:20 uur. Daarna zendt L1 wekelijks op woensdag en donderdag de andere portretten van onze Testhelden uit.

Meer informatie
Meer weten over het programma Testhelden of de eerste aflevering online kijken? Ga naar de website van L1.
Meer weten over deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek in het Maastricht UMC+? Ga naar onze website.

 

 

Sluit de enquête