Nieuws | 6 december 2016

Proefpersonen gezocht met lichte psychische klachten

Voor het SMARTSCAN onderzoek van Maastricht UMC+/Universiteit Maastricht zijn wij op zoek naar jonge mensen tussen de 16 en 25 jaar die wel eens lichte psychische klachten ervaren. Zoals somberheid, moeite met denken door een teveel aan prikkels of gedachten, of veranderingen in de waarneming (bijvoorbeeld het horen van geluiden die anderen niet horen). Hiernaast zijn we ook op zoek naar jongeren met een angst voor spinnen. Heb je wel eens zulke klachten en lijkt het je interessant om deel te nemen aan het onderzoek? Meld je vandaag nog aan door een mail te sturen naar smartscan@maastrichtuniversity.nl. Er zal vervolgens een telefonische screening plaats vinden om te kijken of je deel kunt nemen.

Als je deelneemt aan het onderzoek begin je met een psychologisch interview, het invullen van wat vragenlijsten en doe je een paar computertaakjes. Hierna volgen MRI scans en word je een gratis training aangeboden, die gericht is op het verminderen van je klachten. Na het volgen van de training worden opnieuw MRI scans gemaakt, krijg je weer een interview met wat vragenlijsten en doe je nog eens computertaakjes. De totale deelnameperiode duurt 14 weken en je bent er alles bij elkaar ongeveer 16 uur mee bezig.

Voor deelname aan het gehele onderzoek kun je een vergoeding tot 200 euro in VVV-bonnen verdienen.

Aanmelden kan tot en met 30 december 2016.

Voor meer informatie over het onderzoek of aanmelding, mail naar smartscan@maastrichtuniversity.nl of bel met 06 – 46705507.