Tweede Kamerleden bezoeken Maastricht UMC+

Woensdag 12 januari kreeg het Maastricht UMC+ bezoek van Tweede Kamerleden van de tijdelijke commissie corona. Zij brachten een bezoek aan ons ziekenhuis om inzicht te verkrijgen in het verloop van de coronacrisis, om te komen tot een onderzoeksvoorstel voor de opzet van een parlementaire enquête naar het verloop van deze crisis in Nederland. 

De Kamerleden kregen uitleg over onze voorbereiding en aanpak van de coronacrisis door onze bestuursvoorzitter Helen Mertens, samen met andere leden van het Crisis Beleidsteam Corona, directeur patiëntenzorg Karin Faber, directeur integraal capaciteitsmanagement Esther Peters, directeur facilitair bedrijf Denis Florack, hoofd IC Iwan van der Horst en internist-infectioloog Astrid Oude Lashof. Daarna bezochten ze het laboratorium van de medische microbiologie, waar we coronatests uitvoerden voor de hele regio, en de intensive care, waar de commissie informatie kreeg over onze BAZ-opleiding en opleiden van IC-verpleegkundigen tijdens de crisis.

Voor meer informatie over het bezoek en de rol van de tijdelijke commissie corona, lees het nieuwsbericht op de website van de Tweede Kamer

Bezoek kamerleden

Foto: commissielid Mariëlle Paul in gesprek met twee ic-verpleegkundigen

Sluit de enquête