Versoepeling coronamaatregelen, terug naar zo normaal mogelijk

Landelijk zijn de coronamaatregelen versoepeld en het Maastricht UMC+ volgt dit zo veilig en verantwoord mogelijk. Met ingang van vrijdag 25 februari wijzigen daarom een aantal maatregelen in ons ziekenhuis. Natuurlijk houden we daarbij oog voor veilige patiëntenzorg.

Op de verpleegafdelingen en Spoedeisende Hulp handhaven we nog een aantal  maatregelen om kwetsbare patiënten zo goed mogelijk te beschermen. Dat betekent dat er hier nog verplicht mondkapjes gedragen worden en dat de 1,5 meter afstand nog geldt.  Ook het bezoekbeleid van maximaal 2 bezoekers per dag en 1 tegelijkertijd blijft nog even gelden. Over drie weken, wordt bekeken of dit ook versoepeld kan worden. 

Mondkapjes of 1,5 meter afstand advies in de openbare ruimte

In de gangen en wachtruimtes bij de poliklinieken of functieafdelingen is een mondkapje of 1,5 meter afstand niet meer verplicht voor patiënten en bezoekers. Heeft u een kwetsbare gezondheid? Dan is het dringende advies om wel een mondkapje te dragen of voldoende afstand te houden. 

Veilige patiëntenzorg

Medewerkers met patiëntencontact dragen altijd een mondkapje. Op de verpleegafdelingen, maar ook in de spreek- en onderzoekskamers van de poliklinieken en functieafdelingen. 

Begeleider mee

Met ingang van 25 februari kunt u ook weer een naaste of begeleider meenemen naar uw afspraak in het ziekenhuis

 

 

 

Sluit de enquête