Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Creatieve coaching en therapie

Op weg naar persoonlijke veerkracht

Mensen krijgen tijdens hun leven te maken met situaties waar ze geen grip op hebben. Zeker tijdens ziekte kunt u het gevoel hebben dat u de regie kwijtraakt. U kunt last krijgen van vervelende gevoelens en gedachten. Dit kan belemmerend werken. Tijdens onze coaching bieden wij ruimte voor deze gevoelens en gedachten. Die proberen we niet te laten verdwijnen of veranderen, maar we leren u om daar milder mee om te gaan. Hierdoor krijgt u meer ruimte voor wat echt belangrijk voor u is en zo verhoogt u uw persoonlijke veerkracht.

Tijdens de coaching ondersteunen wij u bij het omgaan met deze vervelende gevoelens en gedachtes die zich hier en nu, in deze situatie aandienen. Tijdens de therapie gaan we samen aan de slag om te leren omgaan met uw  huidige en wellicht ook eerdere ziekte ervaringen.

Kenmerkend aan onze manier van werken is dat we tijdens onze coaching en therapie naast gesprekken veel gebruik maken van activiteiten en oefeningen die zowel individueel als in groep aangeboden worden.  De (creatieve) oefeningen zijn ervaringsgericht en voornamelijk afkomstig uit de creatieve therapie en sinds 2017 ook uit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Wij zijn bezig deze verder vorm te geven onder de naam ART2ACT.

Vormen van creatieve coaching en therapie tijdens uw opname

 • Individuele coaching:
  Wij ondersteunen u individueel bij het omgaan met moeilijke situaties die te maken hebben met uw ziekte en/of opname, die zich hier en nu aandienen. Dit kan in ons atelier maar ook op uw kamer in het ziekenhuis. Duur (maximaal 60 minuten), frequentie en tijdstip spreken we samen af.

 • Groepscoaching:
  In een groepssessie van 60 minuten met maximaal vier andere patiënten bezoekt u twee keer per week ons atelier waar u ervaringen kunt delen en creatieve activiteiten en/of oefeningen onderneemt die u ondersteunen bij het omgaan met moeilijke situaties tijdens uw opname
   
 • Individuele therapie:
  U wilt leren omgaan met uw ziekte, behandeling en/of opname. In individuele sessies en door middel van (creatieve) oefeningen/ opdrachten gaat u bewust aan de slag met uw belemmerende gevoelens en gedachten. Frequentie, duur en tijdstip spreken we samen af.
    

Voor meer informatie over ACT en creatieve therapie adviseren wij

 

 

Sluit de enquête