Dr. M. van Geel

moleculair geneticus | dermatologie

Short description

Dr. Van Geel is staflid bij de afdelingen dermatologie en klinische genetica en verricht wetenschappelijk onderzoek en DNA diagnostiek naar genetische huidziekten.

Focus areas

  • Genetica van dermatologisch aandoeningen, waaronder genetische huid-, haar-,  en nagelziekten.
  • Genetica van huidtumoren, in het bijzonder 'basaalcelcarcinoom'.

Contact

Telefoonnummer : 043-3871641
E-mail adres: secr.dermatologie@mumc.nl

About

Michel van Geel is klinisch genetisch laboratorium specialist in opleiding. Hij studeerde Biologie in Groningen (1987 – 1993). Startte zijn promotieonderzoek bij de afdeling Humane Genetica in Leiden en vervolgde deze in 1995 bij de afdeling Cancer Genetics, Roswell Park Cancer Institute, Buffalo, NY, USA. Hij promoveerde in Leiden (2001) op facioscapulohumerale spierdystrofie. In 2000 begon hij als post-doc bij de afdeling Dermatologie in Nijmegen met als aandachtsgebied  de genetische huidziekten (genodermatosen). Sinds 2003 is hij werkzaam als universitair docent bij de afdeling Dermatologie van het MaastrichtUMC+. In 2010 startte hij de opleiding (part-time) tot klinisch genetisch laboratorium specialist bij de afdeling Klinische Genetica in Maastricht.

Promotie: Facioscapulohumeral muscular dystrophy, a complex human disease entangled in dynamic molecular evolution (20-09-2001).

Close the survey
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.