Dhr. Prof. Dr. R.R.J.W. Van der Hulst

Plastisch Chirurg, Afdelingshoofd, Opleider

Short description

Prof dr. van der Hulst is sedert 2001 plastisch chirurg in het MUMC. Vanaf 2008 is hij hoogleraar en opleider plastische, reconstructieve en handchirurgie. Hij is met name betrokken bij de reconstructieve borstchirurgie en hoofd hals chirurgie. Hij heeft meer dan 100 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. Sedert 2012 is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Focus areas

  • Craniofaciale chirurgie
  • Reconstructieve (borst)chirurgie
  • Esthetische chirurgie 

Contact

Secretariaat: 043-387-7481

About

Ik werk sinds 2001 als plastisch chirurg in het Maastricht UMC+. Mijn opleiding tot plastisch chirurg heb ik gevolgd in Maastricht, Rotterdam en Parijs. Ik ben gespecialiseerd in de reconstructieve (micro)chirurgie. Het grootste deel van mijn patiëntenzorg besteed ik aan de reconstructie van patiënten die vanwege kanker een operatie hebben ondergaan. Sinds 2008 ben ik hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling Plastische, Reconstructieve en Handchirurgie en ben ik in het Maastricht UMC+ verantwoordelijk voor deze vakgebieden. Ik ben opleider voor toekomstige plastisch chirurgen.

Ik heb een regionaal samenwerkingsverband opgezet, waarbinnen de plastisch chirurgen van ons ziekenhuis intensief samenwerken met collega's van het Orbis Medisch Centrum en Viecuri Medisch Centrum. In het laatstgenoemde ziekenhuis ben ik zelf ook werkzaam. Ik wil mijn patiënten altijd de best mogelijke zorg leveren en ik wil dat mijn patiënten kunnen kiezen uit alle mogelijkheden van behandeling voor hun situatie. Deze visie probeer ik over te dragen aan de chirurgen in opleiding. Ik ben deel van een geweldig team van plastisch chirurgen dat zowel professioneel als privé een hechte club vormt.

Behalve met de patiëntenzorg en de opleiding van toekomstige artsen ben ik bezig met de uitvoering van diverse wetenschappelijke projecten. Deze projecten bestaan uit klinisch en basaal onderzoek naar verbetering van bestaande behandelingen, zoals de DIEP-lap, en uit het ontwikkelen van nieuwe behandelingen, waaronder lipofilling.

Ik ben voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en lid van diverse (inter)nationale commissies.

Onderzoek:

Promotie onderzoek naar de rol van glutamine (eiwit) in darmwand

Educations

  • Plastisch chirurg
  • Cranio-Faciaal chirurg Parijs/ Rotterdam

Other achievements

Close the survey
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.