Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Back

Monique Hochstenbag

Longarts

Short description

Dr. Hochstenbag is sinds 1999 werkzaam als longarts in het MUMC. Haar aandachtsgebieden zijn longkanker en thymomen. Naast haar poliklinische consultaties en behandelkamer participeert zij in de klinische supervisie van de arts-assistenten. Naast de patiëntenzorg is zij plaatsvervangend opleider longziekten en is zij lid van het consilium longziekten.
Binnen het MUMC is zij lid van de commissie interne medische kwaliteitsaudit (CIMKA). Deze commissie bewaakt de kwaliteit van de geleverde medische specialistische zorg. Ook is zij lid van de interne opleidingsaudit. Deze heeft betrekking op de kwaliteit van de opleiding van de AIOS binnen het MUMC. Ze is lid van de oncologiecommissie en en neemt deel aan MDO’s in andere ziekenhuizen. Tot slot is ze lid van American Society of clinical Oncology (ASCO), International Association of Study of Lung Cancer (IASLC) en International Thymic Malignancy Interest Group (ITMIG).

Focus areas

Longoncologie

Contact

043-3875047

Curriculum vitae

Dr. Hochstenbag  (1964, Maastricht) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht.  Van 1993-1999 werd ze opgeleid tot longarts in het Orbis MC te Sittard en het MUMC Maastricht. Tijdens haar opleiding tot longarts heeft zij onderzoek gedaan naar beeldvorming van longkanker. Dit leidde tot een promotie in 2003. Sinds 1999 is ze als longarts in het MUMC aangesteld. Naast klinische  takenen en functies is dr. Hochstenbag  nauw betrokken bij de opleiding tot longarts binnen het MUMC en landelijk en is betrokken bij het onderwijs van de Universiteit Maastricht.

Close the survey