Dr. M. Aarts

Medisch oncoloog

Focus areas

Nier-, blaas-, prostaat- en teelbalkanker, huidtumoren (waaronder het melanoom) en borstkanker

Contact

Oncologiecentrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

About

Ik werk sinds 2010 als medisch oncoloog in het Maastricht UMC+. Ik ben gespecialiseerd in de medicamenteuze behandeling van patiënten met nier-, blaas-, prostaat- en teelbalkanker, huidtumoren (waaronder het melanoom) en borstkanker.

Ik heb meegewerkt aan het opzetten van ‘Care Companion prostaatcarcinoom’. Dit is een programma dat de prostaatkankerpatiënt op een persoonlijke internetpagina laat zien wat er precies met hem aan de hand is en wat de behandelmogelijkheden zijn. Patiëntenzorg coördineren, patiënten informeren en een behandelplan uitzetten in samenspraak met de patiënt staan hoog bij mij in het vaandel. Vanuit mijn diverse functies draag ik graag bij aan het optimaliseren van de zorg, het invoeren van nieuwe therapieën en het opzetten en uitvoeren van nieuwe wetenschappelijke studies. Dit alles kan ertoe leiden dat  de mogelijkheden tot behandeling van de diverse vormen van kanker verder toenemen, waardoor patiënten langer kunnen leven met behoud van kwaliteit van leven.

Een ander deel van mijn werk besteed ik aan het geven van onderwijs aan medisch oncologen in opleiding en studenten in opleiding tot basisarts aan de Universiteit Maastricht. Daarnaast houd ik regelmatig lezingen voor patiënten en lezingen voor specialisten over de ontwikkeling van e-learnings. Ook geef ik regelmatig lezingen op nationale symposia en congressen. Ik heb diverse nevenfuncties als lid van diverse  adviesraden, lid van de WIN-O (Werkgroep Immunotherapie Nederland - Oncologie) voor nierkanker en melanomen, lid van DUOS (Dutch Uro-Oncology Study Group) en lid van de Europese (EORTC) Urologiewerkgroep.

Close the survey
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.