Mevr. Elly E. M.P.H. de Jong-Vrancken

Oncologieverpleegkundige

Focus areas

Borstkanker

Contact

Tel.nr balie Oncologiecentrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

 

About

Na mijn opleiding tot A-verpleegkundige (1982) in het Orbis Medisch Centrum te Sittard, heb ik vijf jaar in datzelfde ziekenhuis als verpleegkundige gewerkt op de afdeling Interne Geneeskunde. In 1987 ben ik op de afdeling nefrologie van het Radboudumc in Nijmegen gaan werken. In 1998 heb ik de overstap gemaakt naar het Maastricht UMC+. Daar heb ik van 1999 tot 2006 als oncologieverpleegkundige gewerkt op het dagcentrum Interne Geneeskunde van het Oncologiecentrum. Ik hield mij vooral bezig met het toedienen van chemotherapie en immunotherapie. In 2004 heb ik mijn opleiding oncologieverpleging afgerond. Sinds 2006 werk ik in het Maastricht UMC+ als oncologieverpleegkundige op de mammapoli van het oncologiecentrum. Ik heb mij toegelegd op de zorg voor borstkankerpatiënten. Daarin staat wat mij betreft de persoonlijke aandacht en psychosociale begeleiding van de patiënt centraal. Vanaf het moment van de diagnose tot en met de follow up van de behandeling.

Vanuit mijn coördinerende rol tussen de specialisten van diverse disciplines zet ik me in om de zorg zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ik hecht veel waarde aan de kwaliteit van patiëntenzorg en vind dat iedere patiënt uitgebreid aandacht dient te krijgen. Ik fungeer graag als een laagdrempelig aanspreekpunt. Ook de tevredenheid van de patiënt telt voor mij zwaar mee in de kwaliteit van de zorg.

Op het gebied van kwaliteitsbewaking ben ik lid van het Lean Project Multidisciplinair Overleg en tevens lid van de IRIS commissie. Daarnaast houd ik de afdelingsprotocollen in ODIN actueel. Via het lidmaatschap van beroepsvereniging van zorgprofessionals ‘Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland’ (V&VN) zorg ik ervoor dat mijn vakkennis op peil blijft. Ik draag mijn steentje bij aan diverse wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van borstkankerzorg.

 


 

 

Close the survey
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.