Dr. Martijn Brouwers

Internist-endocrinoloog

Short description

Diabetes mellitus en erfelijke stofwisselingsziekten

Focus areas

Endocrinologie

Contact

Secretariaat 043 - 387 7019

About

Martijn Brouwers studeerde geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Na zijn studie deed hij enkele jaren wetenschappelijk onderzoek, wat in 2007 resulteerde in een promotie met als onderwerp ‘Hepatic steatosis in familial combined hyperlipidemie’. Nadien deed hij zijn opleiding Interne Geneeskunde in Heerlen, Sittard en Maastricht met aansluitend het aandachtsgebied endocrinologie in Maastricht.

Sinds 2012 is hij werkzaam als internist- endocrinoloog in het MUMC+. Zijn opleiding interne geneeskunde deed hij in Heerlen, Sittard en Maastricht met aansluitend het aandachtsgebied endocrinologie in Maastricht.

Zijn specifieke expertise betreft diabetes mellitus en erfelijke stofwisselingsziekten. Op landelijk niveau is hij lid van INVEST (Internisten voor Volwassenen met Erfelijke Stofwisselingsziekten).

Naast zijn klinische werkzaamheden is Dr. Bouwers intensief betrokken bij het geven van onderwijs aan medisch studenten en het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. Dit is voornamelijk gericht op de oorzaken, diagnostiek en behandeling van verschillende vormen van diabetes mellitus.

Close the survey
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.