J.M.J. Lipsch-Crijns

Verpleegkundige

Focus areas

Borstkanker

Contact

Tel.nr balie Oncologiecentrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

About

Na mijn opleiding tot A-verpleegkundige (diploma in 1993) heb ik tot 2008 als verpleegkundige gewerkt op de afdeling Algemene Chirurgie/Traumatologie van het Maastricht UMC+. Tegenwoordig werk ik in het Oncologiecentrum van het Maastricht UMC+ als mammacare verpleegkundige. Ik houd mij vooral bezig met de zorg voor  borstkankerpatiënten. Hierbij staat de persoonlijke begeleiding van de patiënt voor mij centraal: vanaf de diagnose tot en met follow up. Tot mijn werkzaamheden behoren ook het afnemen van de anamnese en het verrichten van het lichamelijk onderzoek bij nieuwe borstkankerpatiënten. Ik ben tevens verantwoordelijk voor wondzorg en seroompuncties. Daarnaast heb ik een coördinerende rol tussen de verschillende behandelspecialisten van de diverse disciplines, waaronder de medische oncologie, radiologie, nucleaire geneeskunde en de radiotherapie.

Ik hecht veel waarde aan een goed contact met de patiënten en ik vind het belangrijk dat er voor elke patiënt altijd voldoende tijd en aandacht is. Ik ben aanwezig bij het slechtnieuwsgesprek door de chirurg en ik draag daarna zorg voor de directe opvang van de patiënt (en diens naasten). Ik streef erna voor de patiënt een zo laagdrempelig mogelijk aanspreekpunt te zijn. Ik draag graag mijn steentje bij aan een goede en duidelijke informatieverstrekking en een goede begeleiding tijdens de hele behandeling.

Een deel van mijn werk besteed ik aan het begeleiden en informeren van verpleegkundigen (in opleiding). Op 1 april 2015 ben ik gestart met de vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige aan de Hogeschool Zuyd. Door het bijwonen van congressen, symposia en klinische lessen houd ik mijn kennis up-to-date.

  

Close the survey
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.