Prof. dr. H. J. M. Beckers

Dr. H.J.M. Beckers

Staflid

Short description

Dr. H.J.M. Beckers studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Limburg tussen 1982 en 1988. Van februari 1989 tot en met februari 1993 verrichtte ze promotie-onderzoek bij de afdeling Morfologie van het Interuniversitair Oogheelkundig Instituut in Amsterdam. In december 1993 werd de doctorstitel behaald (proefschrift: "Ultrastructural studies on the innervation of the anterior eye segment and eye related peripheral ganglia", promotores prof. G.F.J.M. Vrensen en prof. W.P.M.A. Lamers).

Per 1 maart 1993 begon ze met de opleiding tot oogarts in het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Sinds maart 1998 is ze werkzaam als oogarts in het Academisch Ziekenhuis Maastricht met als aandachtsgebied glaucoom. Enkele aandachtsgebieden van het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van glaucoom zijn bevorderen van therapietrouw, glaucoom bij blaasmusici en veiligheid van glaucoomchirurgie.

Sinds 2009 is ze secretaris van de Nederlandse Glaucoom Groep. Daarnaast is ze coördinator van het oogheelkunde onderwijs aan de Universiteit Maastricht, coördinator ten behoeve van het onderwijs in cataractchirurgie voor oogartsen in opleiding van de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht, en lid van verscheidene nationale en internationale beroepsverenigingen.

Focus areas

Glaucoom

Contact

Zie contactgegevens

Close the survey
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.