Onderzoek naar het effect van een gecombineerd sinaasappel en granaatappelextract op de fysieke fitheid van volwassenen van middelbare leeftijd

Gezocht: mannen en vrouwen van middelbare leeftijd (40-65 jaar) met een BMI van 25-29.9 kg/m² en een niet-actieve levensstijl.

In dit onderzoek bekijken we of het dagelijks gebruik van een voedingssupplement met actieve stoffen uit sinaasappel en granaatappel, een gunstig effect heeft op de fitheid van gezonde proefpersonen van middelbare leeftijd. Het onderzoek wordt uitgevoerd op de onderzoekslocatie van de Universiteit Maastricht in Maastricht.

Het onderzoek duurt ongeveer 14 weken, waarin u een testproduct of placebo inneemt voor 12 weken. U komt in totaal vijf keer naar Maastricht. Eenmaal voor een screening, twee keer voor de testdagen en daarnaast nog twee keer kort voor het plaatsen van een beweegmeter (totale duur van ongeveer 6,5 uur). De volgende metingen worden uitgevoerd:

- U vult vragenlijsten in over uw gezondheid, fitheid, lichamelijke activiteit en kwaliteit van leven
- U draagt tweemaal (gedurende 1 week) een beweegmeter
- Er wordt bloed afgenomen. U gaat matig intensieve fietstesten uitvoeren
- Verder kunt u ervoor kiezen om mee te doen aan de deelstudie, waarbij er tweemaal een spierbiopt wordt afgenomen

Bij volledige deelname aan het onderzoek ontvangt u een vergoeding van €175,- en reiskostenvergoeding (€0,19/km). Daarnaast ontvangt u nog  €100 extra als u ook een spierbiopt laat afnemen.

Heeft u interesse in deelname en/of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met:

Maria Imperatrice
Telefoon: +316 5145 1207
E-mail: maria.imperatrice@bioactor.com

Sluit de enquête