Over Maastricht UMC+

Nieuwbouw

Opening nieuwbouw Verheylaan

Op 15 juni 2017 is het nieuwe gedeelte aan de Verheylaan officieel geopend. Met de volledige ingebruikname is het ziekenhuis qua volume met ruim vijftien procent uitgebreid. Door de 12 nieuwe operatiekamers in de nieuwbouw ontstaat er ruimte in de oudbouw voor een grondige renovatie van het operatiecomplex.

 

Hoogste punt Verheylaan 

Op 26 maart 2016 werd het hoogste punt van de nieuwbouw aan de Verheylaan bereikt.

 

Nieuwbouw

In de nieuwbouw aan de Verheylaan zijn verschillende ziekenhuisonderdelen ondergebracht. Het zes verdiepingen tellende gebouw biedt onder meer ruimte aan een nieuw operatiekamercomplex (met onder meer twee hybride OK's) en de nieuwe kliniek voor Moeder & Kind. Daarnaast heeft het MRI-centrum er een vaste plek, evenals de Ease Travel Clinic & Health Support en een aantal kantoorplekken voor de laboratoria. De nieuwbouw heeft in totaal een oppervlakte van ca 22.000 m² en wordt via een serrehal verbonden met het hoofdgebouw. 

Op 20 maart 2014 werd het officiële startschot van de nieuwbouw gegeven. 

Duurzaamheid

Bij het initiële ontwerp is sterk ingezet op duurzaam en verantwoord bouwen. De provincie Limburg subsidieert de duurzaamheidsinspanningen. Het ontwerp is reeds beloond met een duurzaamheidskeurmerk, het zogeheten BREAAM-certificaat. Daarmee is Maastricht UMC+ het eerste ziekenhuis is in Nederland dat het duurzaamheidskeurmerk in ontvangst mocht nemen. 

Kijk voor foto's over de bouwwerkzaamheden op de facebookpagina van het Maastricht UMC+

 

Wat vindt u van deze pagina?