Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Gaat u op vakantie? Laat u dan informeren over infectieziekten in vakantielanden.

Veel mensen die op vakantie gaan, denken dat ze alleen in verre (sub)tropische landen in Azië, Afrika of Midden- en Zuid-Amerika infectieziekten kunnen oplopen. Maar ook als u dichterbij op vakantie gaat, in landen als Turkije, Egypte, Marokko, Kroatië en Roemenië kunnen vaccinaties nodig zijn.

Infectieziekten die u oploopt in vakantielanden vormen een bedreiging voor de gezondheid. Laat u daarom deskundig adviseren door de Ease Travel Clinic. Vestigingen van de Ease Travel Clinic vindt u niet alleen in het Maastricht UMC+, maar ook in Sittard, Heerlen, Roermond en Venlo. Meer informatie en contactgegevens vindt u op de website van de Ease Travel Clinic.

Tijdens het spreekuur bij de Ease Travel Clinic krijgt u advies over de vaccinaties die voor uw reisdoel nodig zijn en wordt in overleg met u het vaccinatieschema gemaakt. Ook wordt er aandacht besteed aan de dingen die u zelf kunt doen om ziekten op reis te voorkomen. Denk daarbij aan hygiëne-adviezen en tips ter voorkoming van uitdroging, insectenbeten en diarree.

Welke vaccinaties u nodig heeft, hangt onder meer af van:

  • het land dat u bezoekt
  • de verblijfsduur
  • de reisroute en -omstandigheden
  • uw gezondheidssituatie en medicatie
  • uw leeftijd
  • eventuele vaccinaties in het verleden.

Wilt u weten of er voor uw reisbestemming bepaalde vaccinaties aanbevolen of verplicht zijn, ga dan naar de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Deze site biedt een uitgebreide landenlijst en een vaccinatieoverzicht met de meest recente gezondheidsinformatie.

ease travel clinic

Sluit de enquête