Wat is MijnMUMC+

Via MijnMUMC+ kunt u een deel van uw medische gegevens eenvoudig van thuis uit inzien. 

MijnMUMC+

Welke gegevens staan in MijnMUMC+?

In MijnMUMC+ vindt u de volgende gegevens:

 • Uw persoonlijke gegevens zoals die bij ons bekend zijn (zoals naam, adres, huisarts en zorgverzekering).
 • Uw algemene medische gegevens (denk aan allergieën, risicofactoren, etc.).
 • Medische notities (gegevens uit de decursus) met een vertraging van 7 dagen.
 • Uw afspraken.
 • Uw documenten. Hier vindt u correspondentie van de medische specialisten van het Maastricht UMC+ naar uw huisarts. (Brieven van uw huisarts naar medische specialisten kunt u niet inzien via MijnMUMC+.)
  Brieven van het Oncologiecentrum worden met een vertraging van 7 dagen in MijnMUMC+ getoond.
 • Uitslagen van onderzoeken. U ziet deze uitslagen met vertraging van minimaal zeven dagen, zodat uw zorgverlener de kans krijgt ze eerst met u te bespreken. Bij de uitslagen in MijnMUMC+ staat namelijk geen uitleg. Die krijgt u van uw zorgverlener.
  Nog niet alle onderzoeksuitslagen zijn te vinden in MijnMUMC+. Op dit moment kunt u uitslagen vinden van:
  • Algemene Klinische Chemie
  • Glucose
  • Medische Microbiologie
 • Pathologieverslagen (met een vertraging van 14 dagen)
 • Klinische neurofysiologieverslagen (KNF)

Een belangrijk deel van de informatie die u in MijnMUMC+ terugvindt, is ook onderdeel van uw medisch dossier. Dit dossier wordt ook gebruikt voor overleg tussen medisch specialisten onderling, het taalgebruik zal daarom soms specifiek medisch zijn. Als u hier vragen over heeft, kunt u deze stellen bij de poli waar u onder behandeling bent of was.

Eigen gegevens invullen

De gegevens die u zelf kunt invullen worden steeds verder uitgebreid. Op dit moment kunt u in MijnMUMC+ aangeven wat uw burgerlijke staat en uw woonsituatie is. Ook kunt u aangeven wie de contactpersoon is die wij kunnen bereiken na bijvoorbeeld een operatie. Daarnaast kunt u op MijnMUMC+ aangeven invullen of u tabak, alcohol of drugs gebruikt en als dat het geval is hoeveel. Inmiddels bestaat ook de mogelijkheid om gegevens in te vullen over zelfzorg. Kunt u zich bijvoorbeeld zelf aankleden of heeft u hier hulp bij nodig? Een behandelaar kan voorafgaan aan een afspraak aan u vragen deze informatie in te vullen.

Toestemmingen

U kunt in het portaal toestemming geven voor het gebruik van uw gegevens voor wetenschappelijk onderzoek en voor het uitwisselen van uw gegevens met andere zorgverleners. Deze toestemmingen kunt u op elk moment weer aan of uitzetten.

DigiD

U heeft uw DigiD nodig om in te loggen in MijnMUMC+. DigiD is een erkende en veilige authenticatiemethode. DigiD wordt ook gebruikt door de meeste zorgverzekeraars, de Belastingdienst, gemeenten en andere grote overheidsinstanties.

Toegang voor kinderen

Wilt u de medische gegevens van uw kind online bekijken? Kijk voor meer informatie hier 

Inloggen MijnMUMC+

Met DigiD kunt u veilig inloggen en direct uw gegevens inzien.

Sluit de enquête