MUMC+ en corona

Op dit moment is er in het MUMC+ geen reden tot onrust. De verwachting is wel dat het aantal mensen met corona en griep weer zal stijgen. Onze zorgverleners hebben veel aandacht voor maatregelen om besmetting van corona (of griep) bij patiënten te voorkomen. Goede hygiëne blijft altijd belangrijk in de zorg. Ook aan patiënten en bezoekers vragen wij extra alert te zijn als u naar het MUMC+ komt. We willen dat iedereen veilig naar een afspraak, behandeling of op bezoek kan komen.

Zo helpt u uzelf, onze patiënten en medewerkers te beschermen

Iedereen kan helpen het MUMC+ zo veilig mogelijk te houden.

  • Was of desinfecteer uw handen. Dit kan bij de pompjes bij de ingangen van het ziekenhuis en de verpleegafdelingen.
  • Hoest en/of nies in uw ellenboog.
  • Handen schudden doen we liever niet.
  • Als het niet mogelijk is om voldoende afstand te houden, dragen zorgverleners een mondkapje bij de behandeling of verzorging van patiënten.
  • Heeft u klachten die passen bij corona? Of u heeft u contact gehad met een besmet persoon? Doe dan altijd een zelftest voordat u naar het ziekenhuis komt.
  • Kom niet naar het MUMC+ als u corona of griep heeft.  Heeft u medische klachten die niet kunnen wachten?  Overleg dan even met uw arts. Is uw polibezoek toch noodzakelijk ? U kunt een mondneusmasker vragen aan de balie  van de polikliniek.
  • Op verpleegafdelingen dragen patiënten met  besmettelijke luchtwegklachten  een mondkapje bij verplaatsing (uit bed en in de gang). 
  • Bezoek en begeleiders van patiënten vragen wij thuis te blijven bij corona- of griepklachten. Is dat niet mogelijk? Draag dan een mondkapje. U kunt deze krijgen bij de balies van de poli's of bij de ingangen van onze verpleegafdelingen.  

MUMC+ blijft ontwikkelingen volgen

Natuurlijk blijven we de ontwikkelingen volgen. Als de situatie verandert, zullen wij onze maatregelen aanscherpen. Voor ons blijft het belangrijk om kwetsbare patiënten te beschermen tegen een corona-infectie. Maar ook om te voorkomen dat onze medewerkers uitvallen door ziekte. Anders kunnen we niet alle zorg leveren die nodig is.

Sluit de enquête